Lily Allen og den politiske korrekthed

14. september 2020

Jeg har ofte fremhævet den britiske sanglærke Lily Allen for hendes skarpsindede tekster og hendes mediale respektløshed. Hun har været – og er i mine øjne – en af de bedste briter på spindesiden af musikscenen.

Meeen, nu har hun været ude i et ærinde, hvor jeg synes hun kommer til at fremstå som en apologet for tidens politiske korrekthed. I forbindelse med Remembrance Day (hvor briter og andre Commonwealthmedlemmers borgere) mindes dem, der mistede livet i krigene) har Lily givet udtryk for, at hun mener, at briternes nationalsang Rule Britannia! bør skrottes, fordi den er et levn fra nationens kolonimagtsæra.

Det har delt vandene derovre – helt forventeligt. Selv er jeg af den opfattelse, at vi ikke kan ændre en tøddel ved fortiden ved at bandlyse sange, andre tekster eller bare ord (fx “neger”), men derimod risikerer at begå historieforfalskning og dermed gentage historien på tragisk vis.

Så om igen Lily Allen. Hvortil hun nok bare vil sige: Fuck you!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

5 har læst indlægget
14,411