Janis Ians selvbiografi

25. juli 2008

Den fine amerikanske sangerinde, musiker og sangskriver Janis Ian har nået den alder, hvor der er en hel del liv at kigge tilbage på, og har derfor skrevet sin selvbiografi. At dømme på anmeldelserne så er den skrevet med samme omhyggelighed som hendes sange. Ikke noget med ghost-writer og snik-snak i spandevis… Wall Street Journal bringer et fyldigt uddrag fra bogen og radio NPR Radio har viet en hel side til bogen, hvor man også kan høre et otte minutter langt radioindslag om og med pigen, der i 1966 fik et stort hit med sangen Society’s Child og rystede såvel musikbranchen som store dele af det amerikanske samfund, fordi sangen handlede om raceblanding…
I forbindelse med bogen er der meget passende udgivet en dobbelt-cd med et udvalg af hendes bedste sange fra den lange karriere. Hvis man ikke kender hendes sangskriverkunst, kan man passende begynde her, for de fleste af hendes mest kendte sange er med.

Society’s Child (liveoptagelse med en 16 år gammel Ian) – betagende. Et andet hit – At Seventeen – om at være i den alder og føle sig lidt anderledes… En fin koncertoptagelse.
Tilbagespoling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 169 gange
Side 1 af 11
11,613