Pladeproducer Hugh Mendl er død, 88

25. juli 2008

En af de mest indflydelsesrige engelske pladeproducere, Hugh Mendl, er død i en alder af 88. Det var ham, der stod for Lonnie Donegans skifle-succes “Rock Island Line”, der var en vigtig inspirationskilde for en lang række unge musikere i tressernes pop- og beateksplosion, blandt andet de fire gutter i The Beatles. Mendl var tilknyttet det stødt voksende plademærke Decca og blev siden drivkraften bag det progressive undermærke Deram, hvor blandt andet Moody Blues klassiske album Days Of Future Passed (1967) blev til under hans ledelse. Andre navne, som Mendl var med til at opdage, var David Bowie, Genesis, Caravan og John Mayall og hans Bluesbreakers. Hvil i fred.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Af rækken du nævner synes jeg Genesis skinner rigtigt, eller hur?

  2. capac kommentarer:

    @Donald: Jo, især før de blev poppede!

Skriv en kommentar

236 har læst indlægget
14,409