Gaffa og aldersdiskriminationen

23. oktober 2020

Jeg blev i dag en kende overrasket, da jeg tilfældigt læste om musikbladet Gaffas aldersdiskrimination. Det drejer sig om, at bladet åbenbart ikke længere vil anmelde musik af kunstnere, der er over 50 – “medmindre det er regulære ikoner”, som det hedder med et af den yngre journalistgenerations plusord (“ikoner”). Så Bob Dylan, Rolling Stones og Paul McCartney kan nok regne med en af bladets korte anmeldelser fremover – men ikke fx Johannes Andersen eller Anne Dorthe Michelsen.

I min sikkert køns- og alderbestemte naivitet troede jeg, at et blad som Gaffa skulle interessere sig for kunsten, musikken, og ikke for, om kunstneren havde en dåbsattest, der daterede sig mere end halvtreds år tilbage i tiden. Men nej, hvad skal vi dog med det gamle lort, de gamles lort!? Så længe det ikke drejer sig om “ikoner”. – Jeg bliver bare så træt…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Gertrud kommentarer:

    Spændende om GAFFA anmelder seneste skive med 71-årige Bruce Springsteen…?
    I øvrigt har du fuldstændig ret; godt Johannes Andersen tog problematikken op i en bisætning med humor

  2. capac kommentarer:

    @Gertrud: Ja, uden humor går det slet ikke i disse forfaldstider. Gaffa er – om vi kan lide det eller ej – det største musikblad i landet. Gennemkommercielt med en nærmest autoritær, redaktionel linje (har jeg hørt fra en af anmelderne, som jeg engang delte en kop kaffe med..) der ikke tillader anmeldelser over en vis lav længde. Kommcercialisme, medløberi i forhold til tidsånden osv., så skal man ende der, hvor man ignorerer alt det, man står på skuldrene af.
    Bruce skal nok få et par ord med på vejen, for han er jo et “ikon” og “ikonisk”. Jeg bliver bare SÅ træt..

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
14,754