Lou Reed og Tom Tom Club

9. november 2020

Chris Frantz vier et helt kapitel til samarbejdet mellem Lou Reed og Tom Tom Club. Bandet skal lave deres tredje album Boom Boom Chi Boom Boom i 1988 og Frantz og fru Weimouth havde den idé, at pladen skulle være mere rock end de tidligere. Og så havde de et ønske om at indspille det gamle Velvet Underground-nummer “Femme Fatale”. Tilfældet ville så, at Lou Reed på det tidspunkt var ved at skifte pladeselskab – til Sire Records, der havde Tom Tom Club på deres kunstnerliste. Så det lå lige for at spørge Lou Reed om han ville medvirke på det nummer. Og det ville han.

Enden på det blev, at Lou spillede guitar på nummeret, medens David Byrne lagde backingvokal på. Men samarbejdet stoppede ikke her. I forlængelse af pladeindspilningen fik Tom Tom Club et 3 uger langt engagement på CBGB. Og hver aften havde de gæster med, når der skulle spilles ekstranumre. Disse gæster var bl.a. Debbie Harry, Dee Dee Ramone og – ja – Lou Reed, der dog betingede sig, at der blev sørget for transport.

Samarbejdet mellem Reed og Tom Tom Club går næppe over i musikhistorien som mere og andet end en af de mange anekdoter, der løber om Lou Reeds musikalske spændvidde. Og Tom Tom Clubs udgave af “Femme Fatale” når ikke originalen til sokkeholderne.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
15,014