Erindringglimt: Skole-tv m.m. i den før-digitale tid

18. november 2020

Det var det indledende billede i denne lille film om Vadehavet der gjorde udslaget. Statens Filmcentral. Og så var jeg tilbage i min skoletid i tresserne. Før computere, smartphones og andet digitalt udstyr var andet end fantasifostre hos science fiction-tilhængere. Og vi skolebørn blev ført ned i et særligt rum på skolen – vist nok et lager- eller rekvisitrum – hvor datidens lyd- og billedudstyr stod. Heriblandt en 8 mm filmfremviser, der viste sort-hvide film fra Statens Filmcentral og andre. Typisk var det i forbindelse med geografi- eller biologiundervisningen, at læreren greb til den slags oplysende underholdning. Og for os unger var det en slags underholdning. Ganske vist havde vi tv derhjemme, men der var noget særligt ved at se disse informative film på skolen. Om fremmede lande, dyreliv, historiske emner osv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Uffe kommentarer:

    Jeg husker også filmene fra Statens Filmcentral i geografi- og biologitimer. Vi så dem så mange gange, at vi til sidst kunne dem udenad. Højdepunktet var – når vi havde set filmen – hvis vi kunne lokke læreren til at køre filmen baglæns. Vi var flade af grin, når det lykkedes.

  2. capac kommentarer:

    @Uffe: Så heldige var vi ikke. Det sjoveste, vi oplevede, var, når vi skulle indtale noget på spolebånd og bagefter høre
    vores egne stemmer. Jeg glemmer aldrig den første gang, jeg hørte mig selv. Det var – mærkeligt.

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
14,929