AG fyldte 68 i går

18. december 2020

Det var under julesalget 1966 i Skern, det begyndte.  Under navnet Those Gnags gav AG – For Peter Andreas Gjerluf Nielsen – sammen med storebroder Jens og et par venner deres første offentlige koncert i vinduet til  morfaderens boghandel. Siden kom der mange andre og større scener til. Og Gnags, som de siden kaldte sig, med frontmanden AG (blandt fans), “oraklet fra Viby” (søster Elisabeths kærligt-kritiske navn), som den bærende kraft. Og sådan er det stadigvæk.

Gnags er blevet en særlig institution i dansk rockmusik. Bandet har altid gået sine egne veje og har delt vandene mellem rigtige, loyale fans og så den ret store gruppe af folk, der ikke har kunnet klare Gnags’ særegenhed, der i allerhøjeste grad er defineret af AGs tekster og holdninger. En slags neo-hippie-livsfilosofi, der kan forekomme bedaget (hvilket mange yngre anmeldere vil abonnere på), men som for mange andre er vedkommende, tidløs og mod tidens strøm. Og de er her endnu, Gnags og deres frontfigur, AG, der rundede de 68 år i går.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Gertrud kommentarer:

    YUP!
    Hørte dem i midttresserne på den gamle dommergård sammen med Sitamo-sønnen, Peter Terpager, – idag en fortræffelig dansktop-specialist, der også siden den gang har kunnet leve af musikken ( uden sammenligning i øvrigt!)

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
14,614