50: ZZ Top og Mountain

16. januar 2021

Også to andre stilsikre bands udkom på denne dag for et halvt århundrede siden. Texas-trioen ZZ Top fik deres første plade på gaden. Og titlen var et vink om, at der ville komme flere fra den kant. Frem til indspilningen af pladen havde ZZ Top spillet på de lokale vandhuller, og det var med et ønske om at omsætte liveerfaringerne til en plade, de gik i studiet, uden dog at se skævt til det nye indspilningsgrej, der var begyndt at dukke op i studierne. Og sådan blev det. Uden at sælge stort lagde ZZ Top fra land med en plade, der viste, hvad de indeholdt og hvad fremtiden ville bringe.

Også Mountains hård rock-pionerer var ude med en plade på denne dag, bandets andet studiealbum Nantucket Sleighride, som skulle forsøge at leve op til Climbing! fra 1970. Det lykkedes, for så vidt som pladen nåede lige så højt på hitlisten og indkasserede en guldplade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

10 har læst indlægget
14,690