Phil Spector – coronaen fik ram på ham, 81 år

18. januar 2021

Pladeproducer, musiker, sangskriver og morddømt, Phil Spector, døde forleden af coronarelaret sygdom, 81 år gammel. Ser vi bort fra hans triste endeligt som tugthusfange, så var han uden diskussion en af de mest indflydelsesrige pladeproducere, som populærmusikken har set. Især hans opfindelse af den såkaldte “Wall of Sound” fik stor betydning for pladeproduktionen i (især) tresserne. Og navnene på kunstnere, der gerne lod sig betjene af den alt andet en medgørlige producer er alenlang. Fra pigegruppen Ronettes i tresserne (se foto ovenfor) til Leonard Cohen, John Lennon, Beatles, George Harrison, Dion,Ike & Tina Turner og Ramones. Blot for at nævne nogle få stykker. Jeg har forsøgt at finde en komplet liste over hans meriter, men det er (endnu) ikke lykkes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

2 har læst indlægget
14,690