Helen Watson – Blue Slipper

27. juli 2008

På min pladereol faldt jeg over Helen Watsons debutalbum Blue Slipper (1987). Man hører ikke så meget til Watson, og det er en skam, for hun er en af de bedste engelske sangerinder, der kan opdrives.
Måske er en del af forklaringen på hendes diskrete eksistens, at hun har tilladt sig at krydse mange genrer: blues, jazz, soul, pop og folk. I tresserne sang hun folk, samtidig med at hun underviste. Senere i halvfjerdserne og firserne var hun med i blues-orkestert Loose Lips og Manchester-bandet Well Knit Frames. Hun sang også backing for Camel.
I slutningen af firserne fik hun kontrakt med EMI og – man må have troet på hende – fik lov til at indspille debutalbummet med den erfarne og berømmede producer Glyn Johns ved knapperne. Ikke nok med det: Hun fik Little Feat som backingband (i øvrigt første gang bandet spillede sammen på plade efter lederes Lowell Georges død). Selv om pladen ikke solgte voldsomt fik hun lov til at indspille endnu et album – The Weather Inside – med samme konstellation af producer og musikere.
I 1992 fik hun kontrakt med RCA og indspillede Companion Gal med Brinsley Schwarz som backinggruppe og siden har hun – på små plademærker – indspille yderligere fire albums. Hun har også arbejdet som producer (for Christine Collister) og været backingsanger på Linda Ronstadts og Emmylou Harris’ album Western Wall.
Helen Watson er stadigvæk aktiv, selv om hun ikke gør meget væsen af sig. Men hun fortjener mange lyttere… Bortset fra debutpladen Blue Slipper, så kan hendes første albums godt være svære af få fingre i (og koster en del…).

Nyd hende på Myspace-siden

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

147 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62