Præsident Biden og tiden der skal komme

20. januar 2021

Så nåede vi så langt. Exit præsident Trump. Og ind i stedet: Joe Biden. En meget formel ceremoni for præsidentens indsættelse er løbet over skærmen. Og en meget stram og styret begivenhed. Ikke kun på grund af coronasituationen og sikkerhedsniveauet efter angrebet på Capitol Hill tidligere på måneden. Men også fordi sådan er en præsidentindsættelse. En meget nationalistisk, selvsmagende begivenhed, hvor der ikke er plads til sprækker i facaden, humor eller ironi. Og som sådan  forstemmende og lidt skræmmende.

Men på trods af overfladiskheden og den bevidst anstrengte ceremoni, så sneg der sig alligevel noget andet ind. Først sang Lady Gaga, der har sicilienske rødder, nationalsangen – i en lidt anden taktart end den konventionelle. Dernæst sang Jennifer Lopez, puerto ricaner, Woody Guthries “This land is your land”, som Guthrie lavede i protest mod Irving Berlins “God bless America” og skabte på grundlag af en melodi, som Carter Family havde lavet, og en revideret tekst, der mere fokuserer på det folkelige end på det nationale. Og på den måde fik ‘det andet Amerika’ også sat sit lille beskedne fingeraftryk på ceremonien. Og man kan kun håbe, at det giver løfte om en mere folkelig politik under Biden.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
14,759