Thunderclap Newman

11. februar 2021

Frankie nævnte i en kommentar Jimmy MacCullogh, der er en af de unge, alt for tidligt døde talenter i populærmusikken. Og så sagde det “pling” i min hjerne. For var det ikke ham, der var med i – nej, ikke Wings, det giver sig selv – Thunderclap Newman? Jo, det var det. Thunderclap Newman, som selveste Pete “The Who” Townshend (sammen med Kit Lambert) tog initiativ til – for at fremhæve talentmassen i gruppen, der ud over Jimmy bestod af John “Speedy” Keen og Andrew “Thunderclap” Newman.

Et enkelt album blev det til dengang i 1969-70. Men det er også singlen “Something in the air”, gruppen især huskes for, og som stadigvæk (mis)bruges i reklameøjemed og på films lydspor. Af indlysende grunde. For det er en god popsang.

Pete Townshende var meget opsat på at få gruppen til at blive til noget. Han producerede deres musik og spillede bas, når det optrådte live. Lige meget nyttede det. Kemien i bandet var ikke god og i 1971 gik Thunderclap Newman i opløsning. Gruppen er senere blevet gendannet uden at det har betydet noget særligt.

Her i en optagelse fra – ja, hvad ellers?! – Beat-Club:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Frankie kommentarer:

    Ja og derfra til Stone The Crows, som de rettelig hed.

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget
14,687