Mere Jimmy McCulloch – Stone the Crows

15. februar 2021

Vi skal ikke slippe Jimmy McCulloch uden lige at vende hans ophold i Stone the Crows. Ikke mindst, fordi jeg fandt ovenstående meget fine optagelse fra Beat-Club.
Efter tiden med Thunderclap Newman kom McCulloch i kontakt med den store kreds om John Mayall. Han spillede et par koncerter med Mayall og havde sit eget orkester Bent Frame, der blev omdøbt til Jimmy McCulloch Band. Og så kom Jimmy med i blues-rock-bandet Stone the Crows, idet han afløste guitaristen Lee Harvey, der døde på scenen af et uheld med det elektriske. Med i STone the Crows, der gik i opløsning i 1973, var også Englands svar på Janis Joplin, Maggie Bell. Efter opløsningen arbejdede Bell sammen med Rod Stewart på dennes gennembrudsplade Ever Picture Tells a Story – og Jimmy blev en del af Wings.

4 kommentarer

 1. Frankie kommentarer:

  ja Jimmy var godt nok en ægte “Wizz Kidd” og kunne have blevet en større del af rockhistorien, havde han ikke så abrupt stoppet sin karriere som 26 årig.

  JimmyMcCulloghfan har vist nærmest viet sit liv på YouTube til at omhandle Jimmy. Han har skrevet en bog, snakket med mange som kendte Jimmy og lagt alt hvad der findes, stort som småt, om “stakkels Jimmy” på YouTube.

  Hvor du er “generalist” og beskriver musik bredt, så har vi her at gøre med en “specialist” som virkelig går i dybden med én ting.

 2. capac kommentarer:

  @Frankie: Ja, og specialister kan godt blive for meget. Selv kan jeg godt blive træt af de Beatles-fans, der synes, det er vigtigt at kende hver eneste detalje om de fire drenges privatliv. For mig vil det altid være musikken, der er i fokus. Ikke om Ringe tager et eller to stykker sukker i sin afternoon tea. Så Mark Lewishohn må for min skyld gerne skrive en grundigste og mest detaljerede biografi om Beatles, for det vil ikke forklare magien i gruppens musik.

 3. Frankie kommentarer:

  Nu er jeg selv udpræget generalist så helt enig. Dog er det positivt at man kan trække på specialisterne når man har brug for/interesse i dele af detaljerne (om det er musik eller helt generelt). Og tænk hvad man kan finde frem på YouTube og andre internetdrevne platforme i dag, alle mulige og umulige klip og optagelser og meninger osv. I 70´erne anede man stort set intet ud over det man kunne læse sig frem til på pladecovers og lokal journalistik.

  Hvad der er bedst skal jeg lade være usagt, men valgmulighederne giver mulighed for at genopleve noget af det som skete dengang uden at man anede det, ja måske ligefrem opdage magien på ny ??

 4. capac kommentarer:

  @Frankie: Jo, internettet kan noget, man ikke kunne før. Således har jeg lige fundet en fuldstændig optagelse af Bob Dylans koncert i Tangkrogen (Århus) i 1996 på Youtube. Jeg tror end ikke, at den findes som traditionel bootleg… Så jo, internettet giver hidtil ukendte muligheder for at se, høre og opleve noget, man var forment i “gamle dage”. Og tak for det. Men det ændrer selvfølgelig ikke på det basale, at det vigtigste må være musikken.

Skriv en kommentar

36 har læst indlægget