50: Søster Kate – Kate Taylor

27. februar 2021

Det var storebroder James Taylor, der løb med hæderen og berømmelsen. Men der var engang, deromkring 1970, hvor han søskende ikke ville stå tilbage for James. Således udkom lillesøster Kate Taylor med sin debutplade i januar 1971, der meget betegnende blev betitlet Sister Kate. For brodermand vidste man godt hvem var. Og stilen var da også som trenden i Laurel Canyon foreskrev sanger-sangskriver-kunst. Og James hjalp lidt til med noget guitar, lidt produktion (selv om de lå i de bedste hænder hos Peter Asher) og lidt sangskrivning. Også singer-songwriter-jordmoderen (som Torben Bille kærligt-skælmsk kaldte hende) Carole King agerer fødselshjælper med sangskrivning, arrangement, piano og sang. Og det samme gør en lang række af vennerne, så det ikke kan gå galt. Og det gjorde det da heller ikke. Sister Kate er et smukt eksempel på, hvad der kom ud af den amerikanske vestkyst i de år. Der er ikke meget at indvende imod den plade. Det skulle da være, at den havde fortjent en større succes.

Kate Taylor her siden udsendt fem solide albums, men er forblevet søster Kate, lillesøsteren til ham i ved nok.

Heller ikke brødrene Alex og LIvingston har nået en berømmelse og succes som James. Storebroder Alex(ander) debuterede også i 1971, i marts måned, med albummet With Friends and Neighbors, der også var/er et solidt, tidstypisk album, hvor James og diverse venner hjalp med. Alex fortsatte som musiker frem til sin død i 1993 og fik udgivet ialt seks album.

Broder Livingston Taylor debuterede allerede i 1970 med et eponymt album. Og han har været aktiv lige siden. Sidste år udkom en lille boks med live-indspilninger fra mandens halvtredsårige karriere. Og selv om også Livingston har stået lidt i skyggen af James har han været anerkendt for sit virke og har haft en trofast fanskare gennem årene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget
14,768