Dødsfald: Bunny Wailer

3. marts 2021

Det ligner næsten en pudsig tilfældighed. Nogenlunde samtidig med, at Bob Marley & the Wailers har fået genudgivet deres albums i en boks, så dør  den sidste af the Wailers grundlæggere, nemlig Bunny Wailer (egl. Neville O’Reilly Livingston) i en alder af 73 år.

Bunny voksede op sammen med Bob Marley og i 1963 dannede de sammen med Peter Tosh the Wailers og fik allerede i 1965 deres første album ud. Men først i starten af halvfjerdserne, da the Wailers fik kontrakt med det store Island Records skete der for alvor noget. Der kom flere medlemmer til i gruppen, og Jimmy Cliff havde banet vejen for reggaemusikken hos et vesterlandsk publikum. Og gennembruddet kom i 1973 med albummet Catch a fire, der blev fulgt op af Burnin’ med Marley-hittet “I shot the sherif”, som Eric Clapton var med til at gøre populær. Bunny forlod sammen med Peter Tosh the Wailers allerede i 1974 for at fortsætte sin egen karriere. Men han havde da været flittig sangleverandør til Bob Marley.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
14,768