Jørgen de Mylius – 75

5. marts 2021

[Foto: DR]

Ja, i dag fylder Jørgen de Mylius eller Jørgen Mylius, som han bare kaldte sig engang, 75 år. Og det skal selvfølgelig noteres. For Mylius blev ved tilfældighedernes spil og gunst den person, der fik rollen som formidler af efterkrigstidens ungdommelige toner – rock and roll, beat og pop. Han var datidens svar på nutidens influencere, selv om begrebet heldigvis ikke eksisiterede dengang. Men det var i hans programmer – Efter Skoletid ikke mindst – vi unge fik mulighed for at høre musik, der ellers var svær at få fat på. Mylius’ styrke var – og er nok – at han mest fokuserede på det populære, det underholdende. Da tiderne skiftede omkring 1970 og ungdommen blev mere end almindelig oprørsk og oven i købet og ligefrem politisk, så trak Mylius lidt følehornene til sig og overlod det til yngre generationer af radiojournalister. Jovist spillede han noget af den rebelske musik, men hans hjerte bankede for poppen. Og det førte ham over i fx melodigrandprixprogrammerne.

Men trods alt: Tak fordi du var der, da der var brug for det. Tak fordi du sørgede for, at nogle generationer af unge fik musikken ind med dampradioen. Og lykke og held de kommende år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
14,768