Favoritter fra rillerne 2: Led Zeppelin – Boogie with Stu

1. august 2021

Både trommeslager John Bonham, bassist og tangentspiller John Paul Jones, guitarist Jimmy Page og sanger Robert Plant står som ophavsmænd til denne akustiske rocksag. Men også Rolling Stones’ Ian Stewart og Mrs. Valens.

Det fortælles, at den Stu, der skal boogies med, er Rolling Stones’ pianist og “road manager” Ian “Stu” Stewart, og at der skete det, at Led Zeppelin havde lånt Rolling Stones’ mobile optagestudie, hvor Stewart en dag kom forbi. I studiet stod et gammelt ustemt piano, som Stewart begyndte at spille på. Page var ved at stemme sin guitar og begyndte at improvisere i forhold til Stewarts spil. Også resten – trommerne, sangteksten og Plants sang blev til ved improvisation. Og jeg synes godt man kan høre spontaniteten i den sang.

Sangteksten er med lån fra Ritchie Valens’ “Ooh my head”, og Valens’ mor blev krediteret for lånet, fordi hun sad inde med rettighederne efter Ritchies død.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

14 har læst indlægget
15,010