Biblioteksfund: The Walkabouts – Shimmers

15. november 2008

Shimmers er The Walkabouts “Best of”-samling fra 2003.

Walkabouts har været på banen i mange år. Blev dannet helt tilbage i 1984 i Seattle med sangerinden Carla Torgerson og sangskriver Chris Eckman i spidsen. De andre stabile medlemmer har været: Michael Wells, Glenn Slater og Terri Moeller.

Walkabouts er ikke noget udpræget hit-band. Deres musik kan beskrives som en afart af americana med indflydelse fra folk, country og rock. Tonen i musikken er melodiøs og ofte vemodig og melankolsk, hvilket stemmer fint overens med Eckmans poetiske temaer (ensomhed, rastløshed og andre moderne tidstegn).

Det er meget sigende, at bandet især har gjort sig gældende i Centraleuropa. Der er noget dybt europæisk over bandets langt fra mainstream-orienterede musik. Det siger også en del om bandet, at det har taget navn efter den fascinerende instruktør Nicolas Roegs film Walkabout – en symbolsk fortælling om to børns vandring i den australske outback.

Det siger også noget om deres musikalske position, at de har skrevet sange til folk som Nick Cave og Patti Smith og selv har inspillet sange af Nick Drake, Neil Young, Dylan, Theodorakis og Jacques Brel. De har siden begyndelsen indspillet omkring tyve albums plus det løse (soloprojekter).

The Walkabouts – The Light Will Stay On

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

163 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62