115.000 uden a-kasse

25. november 2008

I dagens aviser kan man læse, at 115.000 danskere har valgt at droppe a-kassen. De har angiveligt troet på regeringens prædiken om den “historisk lave arbejdsløshed” og tyrkertroen på, at det ikke kunne gå den anden vej. Det gør det altså nu. Og en række danskere må se i øjnene, at de ender på socialhjælp, når de får fyresedlen. Skal staten også gå ind og redde dem, lige som man reddede bankspekulanterne og alle dem med dristige lån i huset? Måske burde man i stedet overveje, at gøre det lovpligtigt som arbejdstager at være med i en offentlig a-kasse. Det ville være i god overensstemmelse med realiteterne i vores kapitalistiske økonomi.

2 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Det er et ømt spørgsmål: På den ene side nedsættes arbejdsløsheds-støttens værdi, på den anden side er der flere, der har brug for det.

    At tvinge folk til at være med i en A-Kasse svarer til at tvinge folk til at køre med styrthjælm. Det kan godt lade sig gøre, det er fornuftigt etc. men det ender med at der alligevel er nogen, der ikke gør det.

    Et andet problem:
    Hvis alle skal være medlem, er det en ny skat.

  2. capac kommentarer:

    @Donald: Ja, ømt er det. Men så længe arbejdsløshed betragtes som et nødvendigt økonomisk instrument i den borgerlige økonomi, så burde det være en selvfølge, at alle ledige havde adgang til støtten. Hvordan man så vil indrette det, kan vi altid diskutere. Vi betaler jo også skat til vores egen folkepension.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

176 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62