Fra erindringsannalerne: Downliner’s Sect

30. november 2008

Som hvalp købte jeg regelmæssigt musikbladet Fabulous i den mest velassorterede kiosk i lokalområdet, Kurant, der lå og stadigvæk ligger på hjørnet af Strandbygade og Cort Adelersgade. Det var her, man kunne få læsestof, der passede til en spirende musikinteresse. Der lå også en diminutiv kiosk i Nørregade – for enden af Sjællandsgade – hvor en årvågen ejer var fremsynet nok til at sælge danske musikblade (Børge, Vi Unge, Superlove) og idolmagasiner (Beatles Monthly).


Fabulous var – som jeg husker det – en guldgrube af informationer om bands og musikere, der først blev introduceret i Danmarks Radio senere eller slet ikke… Blandt andet kan jeg huske, at bladet gjorde meget ud af Downliners Sect, der var R&B-konkurrenter til Rolling Stones, Pretty Things, Yardbirds, Them og Animals. Først længe efter at stavet mig igennem de begejstrede skriverier om bandet fik jeg mulighed for at lægge øre til deres medrivende, garagerock-prægede, rå udgave af engelske R&B.


Bandet bestod oprindeligt af Don Craine (guitar, sang m.m.), Keith Grant (bas, sang), Johnny Sutton (tr.), Terry Gibson (g.), Ray Sone (mundharmonika), Pip Harvej (mundharmonika) og Zach Wilson (g). Den renlivede R&B finder man især på gruppens første album fra 1964, The Sect. På opfølgeren The Country Sect fra 1965 ændrede de lidt stil i retning af noget mere country-inspireret. Og på den tredje og sidste langspilplade The Rock Sect’s In, ja, der var tyngdepunktet på rock. Til forskel fra de grupper, der tog têten på hitlisterne og hos det store publikum, så var Downliners Sect i høj grad en gruppe, der fungerede i kraft af energi og entusiasme, og ikke i kraft af markante sangskrivere og flamboyante forgrundsfigurer. Det er nok også derfor, man kan høre, at de flittigt lader sig inspirere af andre kunstnere i deres musik, lige fra de gamle halvtredserrockere til de samtidige, fx Rolling Stones. Hvad gruppen måske savnede i originalitet, havde den til gengæld i sit behjertede engagement og spillelyst. Og det var måske også dette forhold, der gav dem en hel del tilhængere i de skandinaviske lande, medens man var lidt mere tilbageholdende i hjemlandet.


Downliners Sect er med årene blevet kult og med god grund. Det er en fornøjelse at lytte til bandets energiske udladninger. Der er siden blev udgivet et par udmærkede compilations. Dels en udgivelse med deres singleplader – The Definitive Downliner’s sect Singles A’s & B’s – og dobbeltcd’en Sectuality, der blev udgivet på det lille kenderforlag Charly Records og nu er svært opdrivelig, med mindre man har en stor pengepung…

Before You Accuse Me-Downliners Sect

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

254 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62