Alina Simone – renser de musikalske ører

2. december 2008

Mellem år og dag sker det, at man får fat i en plade, der skiller sig ud fra den store strøm af musik. En sådan plade er Alina Simones album Everyone Is Crying Out to Me, Beware: Alina Simone Covers the Music of Yanka Dyagileva. Alina er født i Ukraine, men er opvokset i Massachusetts. På omtalte plade fortolker hun den afdøde russiske digter Yanka Dyagilevas tekster. Dyagileva var punk-rock-poet og en stjerne på den russiske undergrundsscene før Murens fald. Hun døde efter sigende i 1991 ved egen hånd (hun forsvandt og blev fundet i den lokale flod), og siden er hun blevet en kendt skikkelse i hele Rusland. På Alina Simones album fortolkes Yankas vemodige og mørke sange med stor indlevelse og originalitet, der både rummer klare referencer til russisk musiktradition og vestlig rock, punk, folk m.m.. Hør noget af musikken på Alinas Myspace-side, hvor der også er flere oplysninger om hendes musik.
PS. Alina har besøgt Danmark og har optrådt i Århus. Capac, hvor var du?


Alina Simone at Forest Theater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

178 har læst indlægget
14,758