Santa Lucia

13. december 2006

Forleden var blogbestyreren til Santa Lucia-fest på datterens skole. Festen består af optræden ved de forskellige årgange – fra børnehaven til og med ottende klasse. Hver klasse giver et nummer med sang og musik. Fint nok. Pigerne i ottende klasse kunne oven i købet godt synge. Og så sluttes der af med Lucia-optog med en stor flok piger. Og det er da ganske stemningsfuldt.
Men, jeg undrer mig alligevel hver gang. Hvordan kan det være, at vi her i Danmark skal overtage en svensk tradition? Oven i købet en tradition med katolske rødder? Og hvorfor er det lige, at vi er begyndt at markere Halloween? Det gjorde vi ikke i min barndom og ungdom. Hm… Internationalisering? Globalisering? Kulturimperialisme? (undskyld, det var en smutter…)

Santa Lucia

5 kommentarer

  1. regitze kommentarer:

    det er jo nok fordi det handler om lys. og det har vi fame brug for lige nu. uanset om det kommer fra Sverige eller fra Am.. øh Irland. jeg tror ikke udelukkende, det handler om effektiv markedsføring. derudover har San(k)ta Luciaoptoget været en del af min barndom, måske fordi vi var vældigt svedofile hjemme hos os.

  2. capac kommentarer:

    @Regitze: Ja, lys har vi meget brug for. Meget lys.

  3. Carsten kommentarer:

    Man fristes til at citere Goethe: “Mehr Licht”.

  4. capac kommentarer:

    @Carsten: Mehr Licht, var et citat, jeg engang afsluttede en universitetsopgave med… ;-)

  5. Carsten kommentarer:

    “Mehr Licht” er noget jeg ofte citerer, hvis jeg er blevet en smule beruset og diskuterer oplysning – en situation som normalt kun indtræffer i filosofisk fredagsbar :-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

401 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62