Cæsar – Jorden i flammer

31. december 2008

I dag kom den så. Cæsar-singlen med “Storkespringvandet” og P. F. Sloans “Jorden i flammer” i Thøger Olesens fordanskning. Det er længe siden, jeg har hørt “Jorden i flammer”, og det har været et herligt genhør. Faktisk synes jeg, at Cæsars rå udgave er langt bedre end Barry Mcguires amerikanske version af Sloan-sangen. Og Olesens tekst er en ramsaltet opsang til den danske borgerlige magelighed i Vietnam-krigens og andre internationale konflikters skygge. Og den indfanger fint den spirende globalt-politiske bevidsthed hos datidens unge, der var vokset op i efterkrigstiden, den kolde krig og under atomkrigstruslen.
En sjov ting er i øvrigt, at Cæsars single først blev udsendt med Storkespringvandet som A-side – og med stor succes. Senere blev der så byttet om på A- og B-side og endnu 45000 eksemplarer røg over disken…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 1.560 gange
Side 1 af 11
11,684