Ron Asheton er død, 60

7. januar 2009

Jeg synes godt nok, at manden med leen har vældig travlt i disse dage inden for litteraturens og musikkens verden. I går sagde vi farvel til Inger Christensen. Og i går døde også guitaristen og sangskriveren Ron Asheton, der er mest kendt for sit virke i legendariske (Iggy Pop and &) The Stooges. 60 år fik han på denne jord.
Hos Stooges var han med til at lave de allerførste albums, blandt andet klassikeren Raw Power. Han blev erstattet af James Williamson, men dukkede igen op senere i Stooges-sammenhæng. Asheton var en alsidig og energisk guitarist; og ud over Stooges spillede han blandt andet sammen med New Order og en række mindre kendte bands. Ved siden af musikken havde han også en karriere som filmskuespiller.
Asheton blev fundet død i sit hjem i fødebyen Ann Arbor.
Tak til magister Gaasegaek for henvisningen.

Ron Ashetons fem bedste riffs – i følge NME

The Stooges – TV Eye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

223 har læst indlægget
14,687