Erindring: UFO’erne kommer…

28. januar 2009

 

UFO i KIna 2006-08-17

Da jeg var dreng, synes jeg, at UFO’er var spændende. Jeg slugte med stor appetit artikler i Familie-Journalen og andre ugeblade, hvor man berettede om mystiske iagttagelser, gjort af jordboerne her og hisset. Og på det lokale bibliotek fordybede jeg mig i litteratur af Erich von Däniken.

Overbevist blev jeg dog aldrig om eksistensen af menneskelignende liv uden for vores lille blå planet. Og bedre blev det ikke, når jeg spurgte min fader, sømanden, der havde tilbragt år af sit liv på de store have som navigatør. Han svarede altid: Jeg har stået på broen den ene dag og nat efter den anden og kigget på den store himmel – og har aldrig set noget som helst.

Senere gik det op for mig, at det interessante spørgsmål måske slet ikke var, om der er noget derude, altså liv. Men hvorfor vi mennesker forestiller os det?

Apropos så har flyvevåbnet netop lagt sine UFO-arkiver på nettet. Her kan man læse, hvad danskerne mener at have set og oplevet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Erich von Däniken var en spøjs fætter med en vis gennemslagskraft. Han fik både skrevet bøger og lavet film. Hans udlægning af Nazca-linjerne, og billedet af en indiansk rumpilot kom lige i rette tid, da Gagarin fes rundt om kloden. I det lys kunne alt jo forklares.
    Men det er med UFO’er som med al anden religion: kan vi ikke forklare fænomener rationelt, mÃ¥ vi jo tage fantasien til hjælp, og den, der kommer først med en salgbar forklaring, kan blive millionær pÃ¥ bibler og anden merchandise.
    Læs ” Den store lyveskole”, der findes opskriften.

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Ja, jeg foretrækker også at se på fænomenet med religions-psykologiske briller.

Skriv en kommentar

207 har læst indlægget
14,409