Vi sang den i skolen… Oh My Darling Clementine

24. februar 2009

De dukker op som forårsblomsterne i mulden udenfor, sangene fra min skoletid. Jeg ved ikke, hvor mange gange vi var igennem Oh My Darling Clementine. Men tilstrækkeligt mange til, at den har sat sig fast i den indre jukeboks. Her i en spøjs udgave med en vietnameser og selveste Pete Seeger….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

 1. Donald kommentarer:

  Det er den slags råstof, som musik er lavet af – og Pete Seeger er god til at lave musik – det er som om det sidste vers’ banjo shuffle er lidt mere charmerende end resten. En meget ung Pete Seeger tror jeg? Før Vietnam krigen, før Frankrigs tilstedeværelse i “Indokina” var omtalt, (og længe før Peter, Paul and Mary?)

 2. capac kommentarer:

  @Donald: Ja, Pete Seeger er god. Et historisk klip er det.

 3. AagePK kommentarer:

  Jeg tror, at vi er i begyndelsen af 60-erne. Dels det faktum, at det er en vietnamesisk udgave, dels ser Pete ældre ud end på både Almanac Singers og Weavers LP’erne, og dertil tøjstilen. Pga sit tidligere medlemsskab af kommunistpartiet holdt Pete lav profil, også med sit udseende, under Mac Carthy-perioden; til gengæld virkede de skjulte hentydninger meget stærkere på publikum. Så det må være lige omkring Tonkinbugt-skandalen, hvor USA prøvede Foghs og Bush’s velkendte trik: bare lyv om modstanderen, så er befolkningen klar til at gå i krig.

 4. capac kommentarer:

  @AagePK: Tak for din analyse. Det er nok ikke helt galt. Og som du selv er inde på, så er der meget, der ikke har ændret sig siden Tonkingbugt-skandalen…

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 325 gange
Side 1 af 11
11,693