Kampen om internettet – Mastering of the Internet

5. maj 2009

Som jeg tidligere har været inde på, så udkæmpes der i disse år en kulturel kamp om internettets fremtid. Store kommercielle interesser ønsker større og større kontrol med, hvad der sker på nettet i form af fildeling, medens andre grupper – kunstnere, almindelige borgere m.fl. – er mere interesseret i de nye kulturelle, demokratiske o.a. muligheder, som nettet åbner op for og hele tiden udvikler. Og så er der politikerne, der – desværre – for en stor dels vedkommende slet ikke har fingeren på pulsen med hensyn til perspektiverne af de forskellige modstrømninger. I England diskuterer man netop nu et projekt – Mastering the Internet (MIT), som indenrigsministeren ønsker at iværksætte. Projektet, der vil koste i omegnen af 1 milliard pund, består i en slags overdimensioneret database, der vil overvåge al trafik på nettet. Orwell har ikke skrevet forgæves. Læs her – og gys.

4 kommentarer

  1. Kenni kommentarer:

    Politikerne bør tage sig selv god tid til, at læse den amerikanske jurist Lawrence Lessigs bøger på området. For de er i sig selv en god øjen åbner for mennesker, der har en større eller mindre interesse i den her sag og lignende.

  2. capac kommentarer:

    @Kenni: Du har ret. Problemet er blot, at det gør de færreste nok. Der er grund til at være bekymret for udviklingen, fordi mange (ikke mindst danske) poiltikere ikke rigtig har forstÃ¥et nettets betydning for de Ã¥bne, demokratiske samfund….

  3. Kenni kommentarer:

    @Capac: Flere og flere politikere er blevet glade for brugen af tjenester, som f.eks Facebook, Twitter og lignende. For det er gået op for dem, at de med de sociale tjenester kan komme i tættere kontakt med deres vælgere. På den måde kunne politikerne advares om, at denne og lignende sager på området kan være med til, at blokere for deres adgang til de sociale tjenester og de dermed går glip af en enestående chance for, at komme i kontakt med vælgerne og lade dem komme til orde og blive hørt.

  4. capac kommentarer:

    @Kenni: Ja, de nye netværks-tjenester giver en oplagt mulighed for at påvirke politikerne. Men der er jo stadigvæk langt mellem dem, altså politikerne. .. Og tiden står ikke stille.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

152 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62