Valgplakater…

5. juni 2009

Når man sådan triller gennem byen en regnfugtig nat med halvtomme gader, så har man tid til at studere de efterhånden mange valgplakater og gøre sig sine tanker. Venstres spidskandidat Jens “Missil” Rohde gør sig bemærket med en ekstrastor plakat, hvor han står ulasteligt klædt og smiler professionelt som en tandpastareklame til trafikanterne. Men hvad med budskabet? “Jens Rohde – fordi Danmark skal høres i Europa”! Er det ikke helt skudt ved siden af? Jeg mener, Rohde var manden, der havde mere end svært ved at få danske til at lytte til TV2 Radio, der gik nedenom og hjem og var medvirkende årsag til koncernens økonomiske rod.
Og så er der den socialdemokratiske pendant med Dan Jørgensen. Bag hovedpersonen (?) tårner forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen sig patriarkalsk op og fortæller os, at vi bør gøre som ham og stemme på Dan. Vil du stemme på en mand, der behøver sin “fars” anbefaling?
Vurderet ud fra valgplakaternes kommunikationsstrategier kan jeg godt forstå, at det går sløjt med at motivere danskerne til at gå til stemmeurnerne.

3 kommentarer

  1. Henrik kommentarer:

    Plakaten med Nyrup og Dan Jørgensen er de steder jeg har set den sat op ved siden af en S-plakat med en glad gris som motiv (noget med EU og dyrevelfærd). Jeg plejer i tankerne at copypaste grisen over til Dans plakat og omvendt. :-)

    Har set mange kreative modifikationer af Messerschmidt-plakaten. Bl.a. en pÃ¥ Ballerup Station, hvor hans ansigtstræk grangivelig ligner en rottes. Ved ikke om den hænger der endnu…

  2. capac kommentarer:

    @Henrik: Ja, det er sært, som de plakater sætter gang i fantasien…

  3. AagePK kommentarer:

    Jeg sÃ¥ en Morten Korch’sk plakat fra suicidal-akrobatisk ungdom: Kampen om det røde Europa, med Messerschmidt-Bendtsen-Løkke som det onde trekløver, der har de som sædvanligt været ret kreaktive. Dem skulle de bruge noget mere.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

193 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62