Steven Wells, journalist, 1960-2009

27. juni 2009

Endnu et dødsfald. Den 24. juni døde den britiske journalist Steven Wells. Hvis man regelmæssigt har læst New Musical Express siden slutningen af firserne vil man være stødt på Wells ligefremme og provokerende skriverier om musik. Hans vej ind i musikken var punken. Efter en ufordøjet skolegang blev han involveret i det politiske post-punkband The Mekons og fra midtfirserne gjorde han sig gældende som stand-up-poet ved diverse punk-musik-arrangementer. Det førte så til, at han begyndte at skrive i NME. Først under kunstnernavnet Susan Williams. Siden under sig eget navn. Wells var en uskolet skribent, der dyppede sin pen i sit hjerteblod og skiftevis lovpriste sine yndlingskunstnere til skyerne og tværede dem, han ikke brød sig om, ud som fluer på væggen. En skribent, drevet mere af lidenskabelig interesse for musik end af intellekt. Og det kan være ganske inspirerende og forfriskende i journalistik. Han døde af lymfekræft.

The Mekons Where Were You?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

168 har læst indlægget
14,308