Nyt fra spindesiden: Rickie Lee Jones & Lucinda Williams

15. februar 2007

Berlingske Tidendes unge anmelder Janus Køster-Rasmussen lader stjernerne drysse over Rickie Lee Jones’ og Lucinda Williams’ nye plader under overskriften: Voksne kvinder kager rundt. Anmeldelsen tager udgangspunkt i den kendsgerning, at begge de damer er 53-54 år (en god alder…), og det forhold, at de begge aldrig er faldet til patten musikalsk set; de har altid gået deres egne veje både i livet og i musikalsk henseende og har ikke skelet til mainstreammusikkens regler for, hvad der sælger eller kommer på diverse hitlister. Egensindige, kompromisutilbøjelige, utilpassede, søgende individualister af hunkøn, som har lavet den ene mere vedkommende plade efter den anden. Ikke altid lige vellykkede plader, men altid vedkommende og interessante. Måske er det ikke tilfældigt, at de begge tilhører de store efterkrigstidsgenerationer, der voksede op i skyggen af den store krig…
Med deres nye plader, der får fine anmeldelser af Rasmussen og andre steder, viser de endnu engang, at kunstnerisk engagement ikke har noget som helst med alder at gøre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

288 har læst indlægget
13,986