Area Code 615 – mere nostalgisk country-rock

26. juli 2009

Medens vi er ved de spøjse navne på country-rock-grupper, så kommer jeg nok ikke uden om Area Code 615, der tog navn efter et telefonområdenummer i Tennessee. Gruppen huserede en kort årrække – 1969-1971 – og nåede kun at indspille to album. Area Code 615 i 1969 og A Trip to the Country året efter. Der var også tale om et fritidsprojekt, eftersom gruppens medlemmer var velrenommerede studiemusikere, som blandt andet satte deres præg på indspilninger med Billy Swan (I can help) og Bob Dylan (Blonde on Blonde og Nashville Skyline). I det hele taget vil de fleste af navnene være kendt, hvis man tjekker de medvirkende på country og countryrock-plader fra tresserne og halvfjerdserne og videre frem: Mac Gayden (lead guitar og sang) Charlie McCoy, (mundharpe),Bobby Thompson (banjo og guitar) Wayne Moss (guitar, bas), Buddy Spicher (fiddle, cello) David Briggs (keyboards) Ken Lauber (keyboards) Norbert Putnam (bas og cello), Kenny Buttrey (trommer), Weldon Myrick (pedal steel guitar). De to plader blev ikke storsællerter, men hurtigt kultobjekter for yndere af de omtalte genrer. Pladerne er genudgivet på cd – og kan fås på en samlet udgivelse.
Stone Fox Chase

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 194 gange
Side 1 af 11
11,613