Leif Blædel – journalist

20. februar 2007

I denne blog har journalister nu og da været skydeskive for kritik og og så videre. Men, der er da også journalister, der gør faget ære. En af dem er Leif Blædel. Han er efterhånden oppe i årene (f. 1923), og der kan gå længe mellem, at der kommer noget fra hans hånd.

Engang skrev han for Information, nu skriver han i Weekendavisen. Allerede da han var ved Information, lagde jeg mærke til hans jordbundne, fornuftige skribentvirksomhed, der ofte havde det med at fjerne sløret fra meget af det forblommede vrøvl, der fylder de skrevne såvel som æterbårne medier. Et andet kendetegn ved Blædel er hans ubestikkelige forsvar for de journalistiske principper i et demokratisk samfund.

I sidste udgave af WA kommenterer har en af DR2s seværdige programmer – Chefredaktørernes Klub (ledet af Clemens Kærgård) – hvor debatten drejede sig om statsministerens angreb på DR i forbindelse med den noksom omtalte dokumentarfilm om krigen i Afghanistan. Deltagerne var Hans Engell fra Ekstra Bladet, Lisbeth Knudsen, tidligere DR, David Trads, Nyhedsavisen og Jakob Høyer, MetroXpress. Det, der er faldet Blædel for brystet, er, at de nævnte herrer from the Press helt uanfægtet og ukritisk modtog Lisbeth Knudsens beskrivelse af regeringens – åbenbart bevidste, ja, strategiske – bestræbelse på at dæmonisere Danmarks Radio.

Hun gav rystende eksempler på, hvor regeringens repræsentanter gentagne gange havde angrebet DRs nyhedsformidling og endda havde truet med, at det ville få økonomiske konsekvenser (licenspengene!), hvis ikke DRs medarbejdere makkede ret.

Det er da også – mildest talt – chokerende, at disse fire mandlige repræsentanter for store meningsdannende medier nærmest uden at trække på skulderen kan modtage vidnesbyrd om, hvad Blædel meget rammende betegner som et forsøg på en Berlusconisk kastrering af DR. Det er forstemmende, at højtsiddende chefredaktører ikke kender deres journalistiske rolle som de politiske magthaveres ubestikkelige kritikere. Godt, at vi har en gammel journalist som Blædel. Og godt, at han støtter op om Lisbeth Knudsen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Uffe kommentarer:

    Hørt!

Skriv en kommentar

771 har læst indlægget
14,225