De bedste Bob Dylan-sange?

26. august 2009

Hvilken sang er den bedste i Bob Dylans katalog? Alene spørgsmålet kan virke helt umuligt i mine ører. Men på About.com forsøger Kim at vælge 10 sange, der er de bedste. Og det er også helt sikkert sange i Dylans bedre ende. Maggies Farm, Don’t think twice, The Times they are a-changing, Desolation Row, Masters of War, You’re gonna make me lonesome when you go, Like a rollling Stone, Hurricane og Just Like a Woman. Selv om Kim argumenterer godt for sine valg, så kan man alligevel godt undre sig. De er to sange fra halvfjerdserne og resten er fra Dylans glorværdige tressere. Ikke en eneste sang fra de sidste tre årtier. Er Dylans sangkraft brændt ud? Eller handler det måske snarere om, at vi har svært ved at høre det klassiske i nye sange? Personligt tror jeg, at en hel del af sangene fra Dylans seneste tre album også med tiden vil fremstå som klassiske sange på linje med de nævnte.
Apropos: I går kunne man på mandens egen hjemmeside læse, at det er rigtig nok, at der kommer en juleplade. Den 13. oktober udsendes “Christmas in the Heart”. På pladen fortolker Dylan kendte julesange. Nok så interessant er det, at formålet med pladen er at krasse penge ind til organisationen feedingamerica.org, der arbejder for at mætte mundene på de 35 millioner amerikanere, som hver dag går sultne i seng. Dylan udtaler: “It’s a tragedy that more than 35 million people in this country alone — 12 million of those children – often go to bed hungry and wake up each morning unsure of where their next meal is coming from. I join the good people of Feeding America in the hope that our efforts can bring some food security to people in need during this holiday season.”. På den baggrund er det måske slet ikke så overraskende med en juleplade fra Dylans side…

Bob Dylan – Things Have Changed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 646 gange
Side 1 af 11
11,613