Loch Ness-uhyret på Google Earth

26. august 2009

Lige siden jeg var en lille knægt i korte bukser, har jeg været fascineret af myten om Loch Ness-uhyret, der efter sigende skulle leve i den skotske sø af samme navn. Grynede sort-hvide fotos af noget, der med god vilje kunne ligne et dinosaur- eller øglelignende væsen (men lige så vel amatøragtig fotomanipulation), historier om fantasifulde ekspeditioner osv. osv. Selv om ingen af historier har kunne bekræfte eksistensen af et væsen i vandet, så har alle skriverierne og rygterne ikke formået at aflive myten. Og det har sikkert været en god forretning for den lokale turistindustri. Om ikke andet, så er historien et godt eksempel på, hvor godt et greb, overtroen har i os jordboere. Seneste historie om Nessie, som uhyret kaldes, finder man i The Daily Mail, der viser billeder fra Google Earth, hvor en person mener at have lokaliseret noget, der kunne være Nessie. Billedet viser. Vistnok. Og myten lever videre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer

 1. AagePK kommentarer:

  Efter at have læst en artikel om elefanter i National Geographic, med billeder af en lille neddykket elefant med snablen holdt oven vande, er jeg vis på, at det er det, man ser på det berømte billede: en cirkustrup har ladet sin elefant tage et bad, den er dykket, snablen stikker op, og billedet er i kassen.

 2. capac kommentarer:

  @AagePK: Bestemt ikke nogen dårlig teori!

 3. C Bagger kommentarer:

  For mig ser det ud til at være en 16` halv-planende plastikjolle med en 15 HK påhængsmotor der en formiddag mellem 9.00 og 10.00 på kurs NNØ med en fart på Ca 12 SM. er blevet fotograferet af en satteilt.

 4. Eric Schon kommentarer:

  C Bagger:
  Jeg er nået til næsten samme teori, dog ikke så detaljeret. ;-)
  http://up-it.dk/dl/ksv/

  Fatter slet ikke der er nogen der hopper på den.

 5. capac kommentarer:

  @C Bagger: Også en meget sandsynlig teori.
  @Eric Schon: Ditto.

 6. svend kommentarer:

  der findes ikke elefanter i scotland

 7. capac kommentarer:

  @svend: Cirkus-elefanter?

Skriv en kommentar

272 har læst indlægget
13,897