Greenpeaces musikalske fødsel

20. september 2009

Den 16. Oktober 1970 blev der afholdt en koncert i Pacific Coliseum, Vancouver, British Columbia. Blandt de optrædende var Joni Mitchell, James Taylor og Phil Ochs. Koncerten blev arrangeret af aktivisten Irving Stowe i protest mod den lokale regerings atomsprængningsforsøg i Amchitka, Alaska. For de indtjente penge finansieredes en aktion, hvor 11 fredsaktivister blev sendt til Amchitka i båd for at aktionere og protestere. Bådens navn var Greenpeace.

Aktionen mislykkedes, men bådturen blev starten til den verdensomspændende organisation vi kender under bådens navn. Greenpeace kan altså takke nogle sympatiserende musikere for, at startskuddet blev givet.

Og den 10. November i år markeres hændelsen med udgivelsen af en dobbeltcd med optagelser fra koncerten. Titlen er Amchitka, the 1970 Concert That Launched Greenpeace.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

161 har læst indlægget
13,306