Richard “Dickie” Peterson – Blue Cheer – 1948-2009

13. oktober 2009

I går døde Dickie Peterson i Tyskland. Han blev 61 år. I følge forlydender led han af kræft i prostata og lever, og det er nærliggende af finde dødens forklaring her.

Dickie var basist, sanger og grundlægger af det amerikanske hard-core-rock-band Blue Cheer. Når jeg tænker på Blue Cheer, så tænker jeg altid på, at Jørgen Mylius altid omtalte medlemmernes fortid som motorcyklister, mc’ere af den hårde slags. Det understregede i hvert fald hårdheden i deres udtryk. Rigtigt var det i hvert fald, at bandet en overgang havde en manager med fortid i Hells Angels.

Men det var vist nok oplevelsen af Jimi Hendrix’ legendariske optræden på Monterey-festivalen, som fik Peterson og kammeraterne Leigh Stephens (guitar) og Eric Albonda (trommer) til at springe ud som power-rock-trio. Og som sådan indspillede de deres klassiske coverversion af Eddie Cochrans “Summertime Blues”. Med denne bluesbaserede, let psykedelisk tonede og øredøvende udgave lagde de en solid grund for alle senere heavy-rock-indspilninger. Både singlen og det tilhørende album, Vincebus Eruptum (1968), kom på de amerikanske hitlisters top 20.

På singlens bagside havde Dickie Peterson fået sin sang “Out of Focus” placeret, men den fik slet ikke den opmærksomhed, som den fortjente. Sådan var det tit, dengang singlepladerne endnu var toneangivende. Han havde også skrevet to sange på debutalbummet, “Second Time Around” og det otte minutter lange “Doctor Please”.

Blue Cheer var plaget af mange udskiftninger og med svigtende kommerciel succes valgte bandet at gå i opløsning i 1972 efter at have indspillet yderligere fem album, Outsideinside (68), New! Improved! Blue Cheer (69), Blue Cheer (69) The Original Human Being (70) og Oh! Pleasent Hope (71).

Bandet er dog – med vekslende held – forsøgt gendannet flere gange siden. Og med Dickie Peterson som gennemgående figur. Blue Cheer grundlagde deres renommé som heavy-rock-og-punk-godfathers med deres første album. Det var med den indspilning, de skrev sig ind i berømmelsens hellige haller. Nu er Dickie ikke mere, men vil blive husket. Hvil i fred.

Tilbagespoling.


Blue Cheer – Summertime Blues
by newcanadian

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

620 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62