Maggie Smith – Keeping Mom

9. marts 2007


Fruen havde hjembragt en dvd med titlen Keepin Mom. I en af hovedrollerne finder man Rowan Atkinson – kendt som Mr. Bean, Blackadder m.fl. Mr. Beans komik er ikke capacs kop te. Til gengæld synes Fruen, at hr. Bønne er højdepunktet af humor. Og som bekendt er det svært at diskutere humor… Capac foretrækker Atkinson i “rigtige” roller. Fx udfyldte han rollen som kejtet præst i Fire bryllupper og en begravelse med perfektion. Det samme kan man sige om hans rolle som – præst i Keeping Mom. Her falder han rigtig godt på plads som præsten, der ikke kan få noget til at fungere, hverken seksuallivet med konen (spillet af Kristin Scott Thomas…) eller sin prædiken kirken.
Filmen, der er en i rækken af snart mange morderlige-mødre-film, er en stærkt underholdende, særdeles velspillet bagatel. Og ikke mindst er det en ren fornøjelse igen at se Dame Maggie Smith folde sig ud som morder-mor, der løser den lille præstefamilies problemer på radikal og effektiv vis, begyndende med naboens gøende hund… Maggie Smith er efterhånden blevet 72 og leverer stadigvæk præstationer, der kun kan aftvinge den dybeste respekt. Hun er indbegrebet af engelsk kvalitets-acting. Hun har en ubetalelig, underdrejet engelsk humor, kaster sig uforfærdet over alskens roller lige fra Harry Potter til mere “seriøse” roller, fx Shakespeare-roller. Og så er der en aura af Star-Quality og glamour om hende, som ikke kan købes for penge og ikke har en bønne med ungdommelig skønhed at gøre. Capac er Maggie Smith-fan. Ingen tvivl om det. Filmen er hermed varmt anbefalet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 520 gange
Side 1 af 11
11,611