DR TV på skideren

13. marts 2007

I går kunne man læse, at 300 medarbejdere ved DR skulle fyres i forlængelse af den skandaløse sag om byggeriet. Og det på trods af direktør Plummers løfter om, at de økonomiske problemer ikke ville gå ud over driften. Det er bekymrende, fordi en så massiv fyringsrunde ganske sikkert vil gå ud over den programmæssige indholdsside.
Som om det ikke var forstemmende nok, kunne man i sidste uge læse Jens Andersens farvel til tv-anmelderjobbet i Berlingske Tidende. Begrundelsen var enkel nok: Han synes ikke, at der længere var ret meget positivt at skrive om. Og i dag kan man så læse en lang række borgeres sympatireaktioner. Den fælles understrømmende kritik siger, at DR-TV bliver mere og mere populistisk, TV2-iseringen er i fuld gang. DR-TV er ved at blive endnu en åndløs underholdningskanal på linje med de andre. Og hr. Plummer er en af dem, der er med til af forplumre public-service-kanalens image og renommé. Måske man skulle skille sig af med ham. Han kan jo ikke længere blive ved med at lægge skylden på forgængerne og de nærmeste medarbejdere.
Jeg har tidligere kommenteret udviklingen på DR TV, senest i forbindelse med TV2-morgen-aften-tv-klonen Aftenshowet, der lægger beslag på noget af den bedste sendetid og leverer mere eller mindre talentløs underholdning på et skræmmende lavt journalistisk niveau. Det er på tide at nogle derinde trækker op i bukserne og får ændret kurset i retning af mere lødighed.

Opdatering: Blogbestyreren læser i nyhederne, at statsministeren ikke har tænkt sig at løfte en finger (eller lette på låget til skattekronerne) i forbindelse med det økonomiske uføre, DR er kommet ud i. Er det ansvarlig politik? Over for de licensbetalende seere og lyttere? Over for den eneste rigtige public service-kanal, vi har? Er der forskel på denne merforbrugssag og alle de andre, som staten på den ene eller anden måde har været involveret i gennem de sidste mange år, og hvor staten har måttet punge ud med yderligere millioner? Hvad med at få privatiseret det i forvejen dybt kommercialiserede TV2 i en fart og få overført nogle af indtægterne til DR? Eller – at staten overtog koncerthuset, der har været en væsentlig forklaring på budgetoverskridelsen og solgte den til et andet foretagende. Det ville lette DRs økonomi betragteligt.
I øvrigt har Plummer kastet håndklædet halvvejs ud i ringen. Den seneste besparelsesrunde vil være han sidste, har han udmeldt.

En kommentar

  1. c bagger kommentarer:

    Dysfunktion by design.
    Nu venter vi så bare på at regionerne viser sig ikke at kunne fungere, og at man for at redde sygehusene, ser sig nødsaget til at privatisere.
    Eller kommer undervisningssektoren først?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

379 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62