Thad Cockrell – country-eller-noget

30. november 2009

Forleden kommenterede jeg det med at vokse op med en bestemt musik i øret – det være sig Giro 413, Efter Skoletid eller countrymusikken. Den unge countrymusiker Thad Cockrell, som jeg tunede ind på for et par uge siden, er vokset op med den kommercielle countrymusik. Det var den, hans moder lyttede til, da han rendte rundt og legede hjemme i Tampa, Florida. Faderen var præst, så med i købet fik hans selvfølgelig også en hel del gospelmusik.

Ellers er hans cv efter bogen. Tidligt begynder han at skrive sine egne sange og spille lidt rundt omkring i de små coffeehouses, uden hvilke mange musikere aldrig ville være kommet videre. Ikke mindst hans specielle barytonstemme gjorde indtryk hos publikum. Den er også noget helt særligt.

Efter at have lyttet til ham rundt omkring på nettet (links nedenfor), så fik jeg fat i hans duoplade Begonias fra 2005. Her arbejder sammen med Caitlin Cary, der blandt andet vil være kendt for sin medvirken i Whiskeytown (Ryan Adams m.fl) og Tres Chicas. Begonias er Cockrells tredje plade siden debuten Stacks of Dreams, der udkom i 2001. I 2003 kom Warmth and Beauty, og i år har han udsendt To Be Loved. De første tre er almindeligt tilgængelige på nettet, da de er udsendt på Yep Records, medens den sidste, udkommet på det lille mærke Major 7 Music, bedst kan bestilles hjem fra mandens egen hjemmeside.

Nu skrev jeg i overskriften ‘country-eller-noget’, for som så ofte er det svært at hæfte et bestemt mærke på musikken på det store americana-overdrev. Cockrell er inspireret af country, men også af så meget andet fra den store amerikanske musiktradition. Men det er singer-songwriter-musik med lette, lettere religiøse, tekster og melodiske sange. Som sådan ikke usædvanlige, hvis ikke det netop var for Thads unikke stemme, der skiller sig ud fra mængden. Kan man lide musik i americana-området, så er Thad værd at lægge øre til.

MyspaceWarmth and BeatyTwo different Things (Begonias)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

173 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62