Julegaveidé: Joan Baez – How Sweet The Sound

7. december 2009

Jeg indrømmer gerne, at jeg nogle gange har haft det svært med Joan Baez’ stemme. Når den blev for skinger i det høje leje. Det ændrer dog ikke ved, at hun fremstår som en af fremmeste repræsentanter for tressernes protest-folk-bevægelse. Med sit smukke udseende, sin markante stemme og sit folkelige engagement har kæmpet sin egen kamp for en bedre verden. Og gør det fortsat. Nu er der så kommet en cd-dvd-udgivelse med titlen “How Sweet The Sound”, hvor man ud over alskens mere eller mindre kendt musik fra Baez får en dokumentarfilm i den fremragende serie American Masters. Et must for folk med interesse for tresserne.

PS. Jeg har i øvrigt luftet mine forbehold tidligere. Men hvad er det nu man siger: Smag og behag!?

6 kommentarer

  1. Torben Bille kommentarer:

    Tillad en mandschauvinistisk bemærkning, som jeg tror Dylan er enig med mig i: Hun så lige så smuk ud som hun sang. Mindst!

  2. capac kommentarer:

    @Torben Bille: Er det nu ogsÃ¥ mandschauvenistisk at have øjne i hovedet!? ;) PS. I øvrigt skal vi ikke glemme hendes mindst lige sÃ¥ kønne yndre søster, Mimi Farina, som mændene Ã¥benbart ikke kunne skelne fra Joan (jf. Baez’ egen beretning i det viste klip). Desværre døde hun alt for tidligt i 2001.

  3. Donald kommentarer:

    Ordet Skinger får mig til at protestere, og jeg kommer i tanke om Edgar, som sagde at det var underligt at en amerikansk overklassepige med en god stemme fik den succes med at synge frihedssange. Med andre ord, jeg synes ikke at hendes sang er skinger, men det er selviscenesættelse og selvsmagende uden respekt for sangenes indhold. Jeg selv har været mere naiv og forfærdelig, så det må ikke misforståes. Musikalsk set er problemet med hendes sang at hun ikke nuancerede, men sang som om hun ikke anede hvad en mikrofon er. Lidt det samme som Freddie Mercury og Montserrat Caballet, men meget mere overdrevet.

  4. Torben Bille kommentarer:

    @Donald: Hørt!

  5. capac kommentarer:

    @Donald: Så må jeg modificere lidt. Jeg mener ikke generelt, at den er skinger. Lyt fx til de klip, som jeg linker til i indlægget. Her synger hun meget smukt. Men en gang imellem synes jeg hun har skingret. Hvis jeg kan genfinde eksemplerne, vender jeg tilbage.

  6. Donald kommentarer:

    :-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

326 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62