Donnie Darko og andre filmoplevelser på DR

23. marts 2007

DR TV har budt på et par seværdige film de seneste dage. Først sendte man (igen) Tom Tykwers amoralske og let surrealistiske film “Heaven” om en kvindelig terrorist og en ung, italiensk politimand, der forelsker sig i hende. Hovedrollen indehaves af den fascinerende Kate Blanchett, der altid erobrer opmærksomheden, når hun viser sig på skærmen.
Og i går viste man så – måske som et apropos til diskussionen om unge, fornuftige mennesker – Richard Kellys sære og sært fascinerende fabel Donnie Darko om en intelligent og sindsforvirret (?) ung mand, der af en kæmpestor monsterkanin forledes til at begå diverse forbrydelser. Filmen drejer fra at være nærmest en sygehistorie til at være nærmest en science-fiction-agtig og filosofisk fortælling om muligheden af at rejse i tiden. Jake Gyldenhaal er mesterligt castet til hovedrollen som den forvirrede unge mand, og ellers befolkes filmen af en lang række fine biroller: fx Patrick Swayzee som pædofil vækkelsesprædikant med et sort-hvidt budskab, Mary McDonald (kendt fra bl.a. Danser med Ulve) som en underligt kuldslået moder, Kathrine Ross som psykolog og Drew Barrymore (der i øvrigt er producent på filmen) som en ung, kvindelige lærer med holdning. Filmen, der både står i gæld til Alice in Wonderland, diverse unge-mennesker-med-spleen-film-og-romaner og moderne science-fiction- og horror-film er et must for enhver filmbuff. Hermed anbefalet.
Medens vi er ved film, så er det værd at gøre opmærksom på en svensk kriminalserie i to dele, som DR viser første del af i aften: Danselæreren genkomst. Der er tale om en filmatisering af en roman af Henning Mankell. Den får gode anmeldelser på norske og svenske sider og er, som man kan se nedenfor, allerede ude på dvd.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

451 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62