Joe Cocker – Mad Dogs and Englishmen – 40 år

10. marts 2010

I denne måned er det nøjagtig fyrre år siden, Joe Cocker sammen med en hob musikere indspillede sit hovedværk “Mad Dogs and Englishmen” i Fillmore East, New York. Den 27. og 28. marts nærmere bestemt. Og livealbummet blev udsendt i august samme år. Selv om Joe Cocker allerede havde gjort sig bemærket på plade og på koncertscenen, så blev han for alvor katapulteret ud i folks bevidsthed med dette opulente dobbeltalbum. Ikke nok med at det udkom i et flot, triptikonagtigt cover, pladen indholdt også næsten 80 minutters musik. Og dertil skal lægges, at de to koncerter også blev dokumenteret på film. Den blev dog ikke alment tilgængelig dengang.

Pladen er en generøs præsentation af fortolkeren Joe Cocker. Sangene på pladen er hentet hos tidens allerbedste sangskrivere. Jagger & Richard, Lennon & Mccartney, Leonard Cohen, Leon Russell, Dave Mason, Bob Dylan, Otis Redding m.fl. Produktionen er – som liveoptagelse betragtet – lydefri, og der er kælet for detaljerne. Og bag sig har Cocker et imponerende stort orkester med flere guitarister, flere trommeslagere, stort kor og blæsersektion.

Pladen blev allerede fejret i forbindelse med 35-året med en deluxe-udgivelse. Og omtalte film er for længst kommet på dvd. Endvidere har Hip-O-Select, der specialiserer sig i den slags, udgivet en firecd-boks med alle optagelserne fra de to koncerter. Der er da heller ikke tvivl i mine ører om, at det var med disse meget levende, medrivende, energiske, swingende indspilninger, at Cocker grundlagde sin berømmelse.

The LetterCry Me A River

(lyden er ikke den bedste på disse to klip – men man kan godt høre, at det rykker…)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

316 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62