Captain Beefheart er død, 69 år

17. december 2010

Nyheder løber hurtigt på det forbaskede net. Og Rolling Stone med flere er ude med den kedelige nyhed om, at Captain Beefheart er afgået ved døden i dag d. 17. december som følge af komplikationer i forbindelse med den sclerose, han har lidt af i flere år.
Hvis det giver mening at tale om enere i rocken, så var Captain Beefheart – Don Van Vliet – en ener. Med sit Magic Band skabte han en musikform, der både havde traditionen i sig – bluesen – og avantgarden, en unik, aparte, eksperimenterende stil.

De sidste mange år helligede han billedkunsten.

Nu vil jeg finde hovedværket “Trout Mask Replica” (i vinyludgaven!) frem om mindes Kaptajn Bøfhjerte. Hvil i fred.

5 kommentarer

  1. klaus johansen kommentarer:

    én grund mindre til at blive pÃ¥ denne her planet …

  2. Isak kommentarer:

    Øv. Mark Linkous, Captain Beefheart og Vic Chesnut indenfor blot et år. Jeg tror den himmelske bogholder har lavet en regnefejl et eller andet sted. Men i det mindste er jeg da sikker på at Beefheart nok skal få sat lidt fut i koret deroppe.

  3. capac kommentarer:

    @Isak: Det er ekstra trist, når det er en af de rigtige originaler, der takker af her i jammerdalen.

  4. capac kommentarer:

    @klaus: ja og amen. Jeg glemte at skrive: spil hans plader (det tørrer tavlen ren) og læs Lars Movins personlige bog om Bøfhjerte, den eneste biografi, der findes på dansk.

  5. Torben Bille kommentarer:

    Se evt. lidt mere her: http://www.torbenbille.dk/kritik/captain-beefheart-gaet-fra-borde/

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

395 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62