Dagens sang: Don’t be cruel

16. oktober 2011

Det var Elvis Presley, der gjorde sangen "Don’t be cruel" til et hit og en klassiker i 1956. Otis Blackwell havde skrevet den, og han var så interesseret i at få det unge stjerneskud til at indspille pladen, at han gav afkald på halvdelen af sine royalties og lod Elvis stå som medkomponist på sangen.Til gengæld er der ingen tvivl om, at Elvis’ fortolkning var med til at kanonisere Blackwell som en af de helt store R&B-sangskrivere på linje med fx Chuck Berry og Leiber & Stoller.

Elvis indsang "Don’t be cruel" den 2. juli 1956 ved en intens session i New York, hvor der skulle 28 optagelser til, før den var, som Elvis ville have den. Samme dag blev også "Hound Dog" (B-side til "Don’t be cruel") og "Any Way You Want Me" indspillet.

"Don’t be cruel" blev en af Elvis’ mest elskede og bedst kendte sange. Men sidenhed er det blevet fortolket af en lang række kunstnere. Fra Jackie Wilson til Debbie Harry. Et årti efter Elvis’ indspilning tog soulsangerinden Barbara Lynn sangen til sig og udsendte den på Jamie Records. Pladen blev ikke noget hit, men den fortjener at blive trukket frem. I sin fortolkning forvandles sangen til en soulballade. Tempoet er markant lavere, Jordanaieres vokaler er erstattet af et diskret, men markant pigebackingkor. Ellers er det Barbara Lynns stemme, der er helt fremme i lydbilledet foran en enkel opbakning af trommer og guitar. Og hun lægger sin sjæl i sangen – og kommer måske tættere på hjerte-smerte-lyrikken i sin udlægning end Elvis gjorde? Døm selv.

ElvisBarbara Lynn

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

126 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62