Piger i garagen: The Girls

6. januar 2012

Tilbage til bloggens serie om mere eller mindre oversete pigegrupper. De seneste indlæg har især drejet sig om sorte vokalgrupper. Men der var også mere hårdtslående beatgrupper. Fra 2004 og frem udsendte det lille plademærke Romoulan en håndfuld opsamlingsplader under titlen Girls in the Garage. Og her finder man mange interessante pigegrupper, som dengang forsøgte at gøre herrerne rangen stridig i beaten. Fx The Girls.

The Girls blev dannet omkring 1965 og bestod af Rosmary (leadguitar og sang), Sylvia (bas og sang), Margaret (trommer og sang) og Diane (rytmeguitar og sang). Som børn havde Margaret og Diane markeret sig ved lokale sangkonkurrencer, og Rosemary og Sylvia havde dyrket den klassiske musik – bl.a. havde de optrådt sammen med Huntington Symphony Orchestra. Men tresserne ændrede på det – sådan som de gjorde for mange andre unge – og The Girls blev dannet. Da de begyndte at optræde sammen blev de opdaget af en talentspejder fra Capitol Records og fik en pladekontrakt. For at det ikke skal være løgn blev det også sponseret af guitarfirmaet Fender.

Mange plader blev det ikke til. Capitol udsendte to singler. I 1965 kom ‘Chico’s Girl’/’Dumb Song’. Den anden single var ‘My Baby’/’My Love‘. Mere blev det ikke til for The Girls på pladefronten. Men de oplevede at spille for soldaterne i Vietnam og kom på plakaten sammen med store navne som “The Byrds,” “The Lovin’ Spoonful,” “The Yardbirds,” “The Who,” “The Association,” “The Young Rascals” og the “Righteous Brothers.”

Hos The Girls løber lyden af twang-guitar, Phil Spectorsk lydmur og vokalsang à la The Shangri-Las o.a. sammen i nogle fine indspilninger, der måske ikke berettigede til top 10-placeringer, men bestemt holder endnu.

Chico’s Girl-singlen er ikke på YouTube, men du kan fx lytte til den på Bibliotekernes Netmusik eller vol. 4 af Girls with Guitars. Den findes også på opsamlingen “The Shangri-Las & The ’60s Girl Group Garage Sound.”

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

195 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62