Roberta Flack synger Beatles – det er noget andet end kylling, softice og pølser…

8. februar 2012

Apropos fyrreårsnostalgien, så er det også snart – i næste måned helt nøjagtig – fire årtier siden den amr. sangerinde Roberta Flack scorede det års største hit med sangen “The First Time Ever I Saw Your Face”. Sangen, der er skrevet i 1957 af englænder Ewan MacColl og er en kærlighedserklæring til dennes kommende hustru Peggy Seeger, fik i Flacks udgave et til tilskud følsomhed, der passede godt til mainstreamsegmentets evige hunger efter silly lovesongs. Sangen var med på Flacks første album First Take – og det hjalp også godt på successen, at Clint Eastwood brugte sangen i en kærlighedsscene i sin instruktørdebut Play Misty for Me. 
Inden sangens eksponering i Eastwood-filmen var der ikke mange, der havde fået ørerne op for Roberta Flacks smukke stemme. Men det ændrede hittet på. Og året efter blev det fulgt op med storsælgeren “Killing me softly with his Eyes”, som Rolling Stone siden indlemmede i deres liste over alle tiders 500 bedste sange. Men også en sang, Shu-bi-dua tog uskylden på med deres fordanskning “Kylling og soft-ice og pølser”. Robertas udgave blev aldrig den samme efter Shu-bi-dua….
Roberta Flack, der i dag er 74 år og stadigvæk aktiv, havde sin storhedstid i halvfjerdserne, hvor hun bl.a. indledte et succesfuldt samarbejde med Donny Hathaway. Og hun har løbende udsendt plader helt frem til starten af dett århundrede. Hendes styrke er en meget smuk stemme, der har været afhængig af andres sange for rigtig at komme til sin ret. Flack har også skrevet egne sange, men det er ikke som sangskriver, hun især vil blive husket. 
Lige nu er hun aktuel med et album, hvor en række Beatlessange er genstand for hendes lækre jazz-poppede fortolkninger. Og Beatlessangene kan sagtens holde til den sensuelle behandling- hør bare her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

447 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62