Wannadies “Yeah”

9. juli 2007

Capac havde forlist sit lånerkort til biblioteket og måtte derfor gå den tunge gang til biblioteket for at bede om et nyt. Heldigvis viste det sig, at bibliotekaren kunne finde det i kassen med glemte kort, hvor det lå sammen med et mindre hav af andre kort… Du er ikke alene! Og dagen var reddet.
Det viste sig så, at biblioteket havde fyldt op på reolen med udsalg af gamle musicd’er. Og med en tyver i pungen kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at kaste et blik på udvidelsen. Det meste er virkelig kassable sager, slidte cd’er uden cover, men der er fund imellem. Denne gang faldt jeg over et album med det svenske alternative rock-band The Wannadies, “Yeah” fra 1999.
Gruppen blev dannet i 1988 i Skellefteå i det nordlige Sverige og bestod af Pär Wiksten (sang og guitar), Christina Bergmark (keyboards og sang), Gunnar Karlsson (trommer), Björn Malmquist (violin!), Stefan Schönfelt (guitarer) og dennes lillebroder Frederick på bas.
Stilmæssigt lægger Wannadies sig op af de australske indie-pionerer The Go-Betweens og er i øvrigt inspireret af The Sisters of Mercy, The Clash (en pågående newwave-agtig lyd) og kultbandet The Pixies. John Lennon er også blevet nævnt som forbillede, selv om capac har lidt svært ved at høre det…
Wannadies debuterede med EP’en Smile, der betød et større gennembrud for bandet i Sverige. Successen blev fulgt op med debutalbummet “The Wannadies” i 1990, der førte en række koncertturneer med sig, blandt andet til Paris, hvor de delte plakat med finske 22 Pistepirkko og Björks gamle band The Sugarcubes.
Ud over problemer med pladeselskaberne (den gamle historie…), så løb gruppen ind i moralske problemer med deres andet album fra 92, “Aquanautic”, fordi en video stødte censorerne på MTV og sangen “Cherry Man” blev fortolket som allusioner til pædofili. Medvirkende hertil var en video, der viste en voksen mand omgivet af unge piger og drenge…
Trods en del problemer med produktionen af det tredje album “Be A Girl” fra 1994 fik de succes i Storbritannien, hvor singlen “You And Me Song” røg ind på en attende plads på The UK Top 40 og kom med på soundtracket til Baz Luhrmanns Shakespeare-film Romeo + Juliet. Successen betød også, at bandet blev opdaget af det engelske indie-selskab Indolent Records, der tegnede kontrakt med svenskerne.
Slagsmålene med pladeselskaberne fortsatte frem til 2000, hvor gruppen tog konsekvensen og lavede deres eget pladestudie. Inden da nåede de at indspille “Yeah”, der blev indspillet i Frankrig med de to kendte producere Rick Ocasek (Ex-The Cars) og Mike Hedges (The Cure, The Associates, Siouxsie and the Bashees, U2, Manic Street Preachers, Texas med mange flere). Balladen med pladeselskaberne betød dog, at pladen ikke blev udsendt i USA.
Efter at have fået eget studie har gruppen udsendt albummet Before & After i 2002 og brygger efter sigende på en ny skive lige nu.

Titelmelodien: Yeah:

Se også deres fine sang “You and Me Song” her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

307 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62