En anbefaling: Harmonics – Return Different

29. juli 2012

EP’en er åbenbart ved at blive det nye debutantmedie. Og selv om 4-5 numre selvfølgelig ikke kan viser samme musikalske spektrum som en 70 minutters album-CD, så er det en fin – og sikkert på enhver måde økonomisk fornuftig – måde at præsentere et nyt navn på. I hvert fald har de danske EP-plader, jeg har omtalt her i bloggen i år, været overbevisende med hensyn til musikalsk talent og potentiale.

Det gælder også EP’en fra københavnerkvartetten Harmonics, som bandmedlem Frederik Langkjær (guitar og backingvokal) har været så venlig at sende til mig.

Ud over Frederik består Harmonics af Søren Manscher (forsanger og guitarist), Søren Damsbo-Svendsen (bas, backingvokal) og Frederik Håkonssen (trommer). Og de fire gutter lægger ikke skjul på, at de spiller en melodisk rock, der står til ørerne i 1970’ernes (og dermed også i 1960’ernes) rockmusik. Men måske netop fordi Harmonics så åbenlyst vedgår arv og gæld fra fædrenes og mødrenes ungdomsmusik, så forvalter de arven med et overbevisende personligt udtryk, der med tiden godt kan sætte sig som en særlig stil.

Apropos bandnavnet så er en af de ting, der gør indtryk, vokalharmonierne, der lægger sig fint og nænsomt omkring Søren Manshers lyse, ungdommelige stemme, der besynger hverdagslivets genkendelige knubs, kærtegn og krav. Noget andet er lyden af guitarerne, der sender denne gamle lytter i retning af både C. V. Jørgensens lille band, Doobie Brothers, Neil Young og Crazy Horse (i titelsangen) – og understreger det årti, inspirationen hentes i.

Der er måske ikke et oplagt radiohit på den lille EP fra Harmonics, selv om pladens sidste nummer “Make it up somehow” kandiderer kraftigt til at blive en af de uundgåelige. Til gengæld er der rigeligt at nynne med på og også danse rundt til, hvis man vil. Det er en rigtig fin, lille debutplade, Harmonics har fået lavet, og den giver kun lyst til at høre, hvad de mon kan få ud af et helt albums udfordringer. Er der et stort pladeselskab, der læser med? Så er der et tip her. Jeg ser i hvert fald frem til debutalbummet fra Harmonics. Hermed varmt anbefalet.

Læserne kan lytte med til sangene her.

Harmonics – Make It Up Somehow from Kristoffer Engholm Aabo on Vimeo.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

560 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62