Et navn fra tresserne: Penny Nichols – sanger, musiker, sangskriver, pædagog m.m.

6. august 2012

 

Sangerinden, sangskriveren m.m. Penny Nichols burde være mere kendt, end tilfældet. Hun burde være kendt på linje med fx Joan Baez, Judy Collins og andre af hendes samtidige, kvindelige kunstnere. Når det ikke er tilfældet, så hænger det sammen med, at Nichols valgte en anden vej i musikken.

Hun begyndte som mange musikere i tresserne med at spille rundt omkring på de små coffeehouses i Californien og blev en del af den scene, der omfattede navne som Linda Ronstadt, Jackson Browne, Jennifer Warnes, Nitty Gritty Dirt Band og mange flere. Nichols spillede hvor hun kunne komme til det – og kom bl.a. til Vietnam for at underholde soldaterne.

I the Summer of Love søgte hun til San Francisco på en Harley Davidson. Det var der, det sneede. Hvis man da ellers kan bruge det udtryk om det sted og den tid. Her fortsatte hun med at optræde rundt omkring i the bay area, bl.a. på de berømte musiksteder Fillmore, Avalon og Matrix. Og blandt hendes musikalske legekammerater i den periode finder man Big Brother & the Holding Co, Steve Miller, Quicksilver Messenger Service, 13th Floor Elevators og Jefferson Airplane. Og i kærlighedens sommer spiller Penny på Big Sur Folk Festivalen og indspiller sin første LP, Penny’s Arcade, for Buddha Records. Pladen sælger godt, og Penny turnere i staterne og i Europa, hvor hun bor hos hr. og fru George Harrison og indspiller musik i Apple Studierne.

Det kunne på det tidspunkt ligne et karriereforløb som så mange andre, men da Penny vender tilbage til USA skifter hun spor og satser helhjertet og heltids på at skrive sange og studere sang. Og det går der en årrække med. Og først i midten af halvfjerdserne dukker hun igen for alvor op som optrædende. Denne gang med The Balck Imp, et jazz-band. For kendtegnende for Penny har også været, at hun ikke holdt sig til en bestemt stil, men bredte sig over folk, bluegrass, jazz osv. Hvilket heller ikke altid er befordrende for en kommerciel orienteret karriere.

I 1977 kom hun med i bandet Jimmy Buffett & the Coral Reefers og arbejdede sammen med den talentfulde, skammeligt oversete sanger og sangskriver Emitt Rhodes.

I årene efter og et stykke ind i firserne sadlede Penny endnu engang om og begyndte at studere musik og psykologi på Antioch universitetet. Og fortsatte på Harvard, hvor hun tog en doktorgrad i pædagogik inden for området musik og psykologi. Samtidig spillede hun og optrådte rundt omkring med folk som Art Garfunkle, Suzi Quatro, Danny O’Keefe, Yvonne Elliman, Jennifer Warnes, Albert Brooks, The Credibility Gap, Steve Gillette og Arlo Gutrie.

I 1990 kom så hendes andet album, All life is one. Den blev fulgt op af The Jataka Tales – en samling buddhistisk inspirerede sange – i 1993. Helt i tråd med sit uortodokse karriereforløb bor hun i dag i Hudson Valley, New York, hvor hun underviser og er i gang med at bygge sit eget hjemmestudio. Senest har hun indspillet et album med sange af sin gamle ven Jackson Browne med titlen Colors of the Sun: Penny Nichols sings the early songs of Jackson Browne.

Når man lytter til Penny Nichols’ indspilninger, så er man ikke i tvivl om, at hun har talentet og potentialet til at blive et af tressernes store navne. Men hun ville det anderledes og valgte et liv med fokus på sangskrivningen og det pædagogiske. En lille håndfuld plader er det kun blevet til. Til gengæld er de værd at have stående i samlingen. For Penny Nichols har en fantastisk smuk stemme, der kan minde lidt om Mary Hopkins, og indspilningerne lyser af musikalitet. Hermed anbefalet.

Mountain SongLook around rockHoly HolySalton Sea SongColor of LoveMoon songSummer Rain

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

554 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62