Tony Sheridan – fra Beatles’ dage i Hamborg – er død, 72 år

17. februar 2013

Det er lidt underligt, at Tony Sheridan skulle død lige netop i 50-året for The Beatles’ gennembrud til de store offentlighed. Men sådan er det. I går faldt han bort i en alder af 72 år.
Sheridan var et navn i Hamborg, da de fire drenge, der siden skulle bliver verdensberømte under navnet The Beatles, søgte lykken i Hamborg. De fik job på det lurvede spillested Indra i luderkvarteret, medens Tony var topnavnet i den nærliggende Top Ten-klub. Blandt publikum fandt man Pete Best, John Lennon, George Harrison og Paul McCartney, når de havde overstået deres optræden. De var der som en slags trolmandens lærlinge. Og Sheridan introducerede dem til megen af den rock- og R&B-musik, de kom til at kopiere. Han var også ansvarlige for det læderjakkelook, de anlagde sig.
De fire liverpudler sugede til sig og fik tilbudt jobbet som Sheridans backing på Top Ten-klubben. 7 dage af syv timer, som de kom igennem på en cocktail af Sheridans professionalisme og amfetamin-tabletter. Og det var via disse mammutoptrædener, Sheridan og Beatles fik chancen for at indspille deres første musik for Polydor under navnet The Beat Brothers. My Bonnie. Singlen blev siden fulgt op at albummet “Tny Sheridan and the Beat Brothers”, i England kaldet “Tony Sheridan and the Beatles”.
Da Beatles fortsatte med beatmusikken – med succes – skiftede Sheridan spor og stil – til blues og jazz. Og han mistede sine gamle fans fra Top Ten-klubben. Han optrådte også for de amerikanske soldater i Vietnam og blev hædret for sit virke for de udstationerede. Siden indspillede han et par soloalbums, der ikke fik den store opmærksomhed, og han arbejde bl.a. som dj ved en tysk radiostation. Han blev boende i Hamborg-området, hvor han også døde. 
Tony Sheridan & Beatles Ya Ya

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

482 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62